top of page

Suklaa ja oliiviöljy brownie

Tarvitset:

  • 200gr leivontasuklaata

  • 250gr sokeria

  • 4 keskikokoista munaa

  • 180 g Two Foodies luomu ekstra-neitsytoliiviöljyä

  • ripaus suolaa

  • 200 g Luomu vehnäsihtijauho

  • 40 g kaakaojauhe

  • 1ts vaniljauutetta

  • 100 g suklaahippu

Tee näin:

  • Lämmitä uuni 170 asteeseen

  • Pilko leivontasuklaa pieniksi paloiksi, lisää se kulhoon, peitä kulho muovi kelmulla ja paista mikroaaltouunissa 2 minuuttia 600-800 wattia, varmistaen, että suklaaa ei sula kokonaan. Vaihtoehtoisesti voit sulattaa suklaan bain-mariess

  • Laita sokeri, munat, vanilja ja oliiviöljy toiseen kulhoon ja sekoita hyvin.

  • Lisää suola ja jatka sekoista.

  • Ota kulho suklaalla mikroaaltouunista ja sekoita hyvin lastalla.

  • Siirrä sulatettu suklaa kananmunien kanssa kulhoon ja sekoita hyvin.

  • Laita jauhot, kaakaojauhe ja vanilja kolmanteen kulhoon ja sekoita.

  • Siirrä kuivat aineet kulhoon kosteiden aineiden kanssa ja sekoita ne hyvin lastalla.

  • Lisää 80 g suklaapisaroita ja sekoita

  • Vuoraa 25x32 cm:n uunivuoka leivinpaperilla ja ohuella kerroksella oliiviöljyä ja kaada taikina päälle.

  • Siirrä brownie-taikina vuokaan ja levitä silikonilastalla koko vuoan pinnalle.

  • Ripottele päälle loput suklaapisarat, laita vuoka uuniin ja paista brownieta 25-30 minuuttia uunin yläritilä-asennossa.

  • Ota vuoka uunista, avaa brownie muotista, leikkaa se paloiksi ja tarjoile.

bottom of page